Wednesday, June 23, 2010

Life : Conteng yg Chumel


Photobucket

Assalamualaikum ,

Ap khabar iman kalian ?

***

Atas permintaan Cik Hikari Russia (Cik HR)
Cik Mus'ab sedang cuba edit hasil contengan Cik HR .

Adeh, susah jugak rupanya,
sebabnya, banyak space line yg x bercantum,
bila line putus2, memang susah nk warnakan,
so, Cik Mus'ab terpaksa lah edit gambar tu dulu,
guna pemadam utk padamkan line tu,
pencil tool untuk lukis and cantum2 line tu segala.

huhuhu.

Oh ya, Cik Mus'ab guna software Adobe Photoshop jer .
kan best kalau ada Adobe Illustrator .




Ini gambar ketika Cik Mus'ab sedang edit2.



****

SEBELUM DAN SELEPAS




Pict 1 : original

Gambar ni x terang sangat,
warna line tu pun kelabu dan serabut.
tidak sesuai untuk diwarnakan .
kalau nk warna jugak bleh, tapi..
ada b'brapa step perlu dilaksanakan d'lu .





Pict 2 :terangkan line meggunakan 'curves'

Kalau perasan , setelah diterangkan, lebih jelas line yg serabut ,
terutamanya kat bahagian tudung dan bahu tu.
Line yg putus2 plak kat bahagian tangan , kasut dan mata.

Kat mata tu part paling susah nk lukis semula. huhu





Pict 3 : Ini gambar setelah diwarnakan.

Alhamdulillah, inilah hasilnya walaupun belum siap 100% .
Cik Mus'ab buat x kemas sangat, plus hanya guna AP je.

Al maklumlah.. Cik Mus'ab bukan student graphic .
study pun bab kesihatan . hehe


****

Masih banyak 'skills' yg perlu diperbaiki.

Cik HR, kalau kita buat komik dan jual pun..

bagus jugak kan! hehehe

****

Cik Mus'ab suka la contengan Cik HR
suka sangat ( >,<)!

"Conteng yang Chumel"

huhu.



p/s : oh ya... baru perasan yg Cik Mus'ab masih belum siapkan sambungan entri Life : Berubah .InsyaAllah, nanti Cik Mus'ab postkan sambungannya ye.





credit to : Cik HR



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Loading...
Powered by Blogger.